Bolile pasarilor de curte: cauze, simtome, tratament

Bolile păsărilor de curte sunt maladii care afectează păsările, care sunt de obicei crescute pentru consumul uman de exemplu, pui, raţe, curcani, gâşte, fazani şi prepeliţe. Boli pot fi bacteriene, virale, din cauza unei deficienţe, parazitare si neoplazice. Deşi, există un număr de păsări de curte boli comune între aceste păsări, haideţi să aruncăm o privire la anumite boli care afectează păsările de curte diferite.
Coccidiozei - Aceasta este una dintre bolile multor păsări de curte universal recunoscute la puii de găină şi vine vorba, ca urmare a Eimirea. Infecţie are loc în intestine, după ingerarea ovocite care sunt sporulate. Acest lucru se întâmplă din cauza condiţiilor precare de viaţă, cum ar fi spatii cu umiditate excesiva, temperaturi ridicate şi împrejurimile insalubre. Atunci când puii sunt infectate cu boli păsări de curte, cum ar fi coccidiozei, rezultatul este diaree cu sange, hemoragie intestinală şi moartea prematură a celulelor, ţesuturilor şi organelor. Pentru a detecta aceasta boala la puii de găină, să ia notă de morbiditate şi rata de mortalitate a puilor, precum şi excremente de sângeroase / apos în coop. Pentru a trata aceasta boala, vaccinări sunt necesare şi acest lucru poate fi realizat prin pulverizare alimentare cu vaccinul, administrarea acestuia ca picaturi pentru ochi sau distribuindu-l în apă. În cazul în care infecţia se întoarce din cauza aşternut umed, vitamine şi minerale ar trebui să fie eliberate în apă.
Gripa aviară - Aceasta este una din bolile cele mai păsărilor de curte bine-cunoscut printre păsări, de asemenea, cunoscut sub numele de gripa aviara. Aceasta este cauzata de un virus, orthomyxovirus, şi este contractat prin inhalarea fecale infectate. Aceasta este una dintre bolile contagioase ale păsărilor de curte şi este cel mai uşor transmise de pasarile de apa. Păsări afectate de această boală va arata semne de stranut, tuse, pierderea poftei de mâncare, diaree, depresie, dureri respiratorie şi emaciere. Atunci când se produce la puii de găină, de obicei, există o scădere în producţia de ouă şi calitatea scoici este deficitar. Antibioticele sunt disponibile pentru a trata boala, deşi prevenirea este cel mai bun mod de a merge, deoarece este transmisibilă la om.
Ornithabacter (ORT) - Aceasta este o boală cauzată de bacterii si este raspandita in ambele curcani şi pui. Deşi multe boli păsări de curte să apară în cele mai multe puicuţe, unele sunt mai frecvente în anumite păsări decât altele. Această boală contagioasă afectează sistemul respirator, cu simptome cum ar fi congestie nazala si tuse semne fiind de debutul acesteia. În unele cazuri, fermierii pot observa umflarea păsări de curte pe capul de păsări, precum şi observând că păsările o senzaţie de disconfort respirator. Un mod de a trata aceasta boala este prin vaccinare şi acest lucru poate fi administrat pentru a păsărilor de la o vârstă foarte fragedă pentru a crea rezistenta la boli.
Colibaciloză - De asemenea, cunoscut sub numele de E-coli sau Cellulities, acest lucru este, de asemenea, o boală foarte frecvente păsări de curte. O boală infecţioasă bacteriană, se transmite prin intermediul apei, transmisii ovarian produse alimentare, precum şi prin materii fecale. În cazul în care păsări tinere sau embrionii sunt infectate, rate ridicate de mortalitate va fi notat, întrucât cu păsări mai mari o scadere a activitatii general, pot fi observate. Pentru a preveni această boală păsări de curte, apa poate fi clorurate salubrizare îmbunătăţită în timp ce se poate preveni transmiterea. În plus, vaccinurile sunt disponibile, care vor ajuta la protejarea embrioni. Boli cum ar fi E-coli pot fi tratate cu antibiotice, cum ar fi Oxitetraciclină (OTC), chinolone (flumequină) şi Chlortetracycline (CTC).
După cum sa menţionat deja, unele boli sunt comune şi a afişa simptome similare în întreaga specii de păsări. Dar există modalităţi de a preveni sau a reduce aceste boli inainte de a putea provoca o pandemie. Nu cu mult timp în urmă, gripa aviara a reprezentat o ameninţare pentru oameni. Ci prin măsuri care, în unele cazuri, a inclus în carantină, din anumite specii de păsări infectate, boala a fost adus sub control. Ca un agricultor păsări de curte, este obligaţia dumneavoastră să ştiu de bolile de mai sus astfel încât să puteţi lua măsurile necesare atunci când apar semne şi simptome.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua! As dori, daca se poate, sa ma indrumati ce iarba as putea semana in curtea pasarilor astfel incat sa reziste (sa nu fie smulsa)?Va multumesc!

Anonim spunea...

buruieni

Anonim spunea...

Buna ziua. Am una sau mai multe gaini care fac oua... stricate as zice eu. De exemplu am luat oul de la gaina respectiva, am vrut sa il fierb si mirosea groaznic. Ce boala este asta? Se ia de la pasare la pasare sau de la pasare la om prin consum de oua si/sau carne? Se poate trata cu antibiotice?
Va multumesc. Astept raspunsul dumneavoastra. Cu stima, Georgiana

Unknown spunea...

am o problema cu ouae la o gaina.arata perfectdar are un miros cam urat.daca poate cineva sa imi spuna ceva despre asta